Σπιτική γρανίτα στο πιάτο σου

0
148

Θες ένα πρωινό θρεπτικό και πολύ γρήγορο; Τότε δεν έχεις παρά να δοκιμάσεις την σπιτική γρανίτα!

Για την σπιτική γρανίτα φρόντισε να έχεις καταψύξει φρούτα του δάσους, μπανάνα και φράουλες.

Έτσι, αυτό που έχεις να κάνεις είναι να βάλεις στο blender σου 2 κ.σ. κατεψυγμένα φρούτα του δάσους, 1 κ.γ. μέλι ή σιρόπι αγαύης, 1/2 κατεψυγμένη μπανάνα ή 4-5 κατεψυγμένες φράουλες, 100 ml γάλα σόγιας και 1 κ.γ. λιναρόσπορο.

Μπορείς να βάλεις και toppings, διαλέγοντας ανάμεσα σε φρούτα του δάσους, φράουλες, μπανάνα φρέσκια, flakes καρύδας, ξηρούς καρπούς, λιναρόσπορο ή και σπόρους chia.

Θερμιδική αξία: 157 kcal

Διατροφική αξία

Υδατάνθρακες: 21 gr

Πρωτεΐνες: 3 gr

Λίπος: 6.8 gr

 

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη είναι το κυρίαρχο θρεπτικό συστατικό (εξού και το όνομά της. Προέρχεται από τη λέξη “πρωτεύς” που σημαίνει πρώτος). Ο ρόλος των πρωτεΐνών είναι δομικός (π.χ. κολλαγόνο), ρυθμιστικός (π.χ. ινσουλίνη) και μεταφορικός (π.χ. αιμοσφαιρίνη). Φυσικά οι λειτουργίες τους είναι και άλες, όπως το ότι συμμετέχουν στην γονιδιακή ρύθμιση και στις βιοχημικές αντιδράσεις του οργανισμού μας ως ένζυμα.

Λιπαρά: Τα λιπαρά οξέα είναι και αυτά ένα από τα μακροθρεπτικά συστατικά μαζί με τις πρωτεΐνες και τους υδατάνθρακες. Τα λιπαρά οξέα είναι η βασική δομική μονάδα του λίπος, το οποίο είναι πολύ σημαντικό για την κυτταρική ανάπτυξη, τη μεταφορά λιποδιαλυτών βιταμινών (Α, D, E, K), κ.ά.

Φυτικές ίνες: Στο μπολ αυτό υπάρχουν και φυτικές ίνες φυσικά! Οι φυτικές ίνες συμβάλουν στην ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα, ενισχύουν το αίσθημα κορεσμού και βοηθούν στην καλή λειτουργία του γαστρεντερικού συστήματος.

Και αν θες και άλλους λόγους για να το επιλέξεις, τότε δες παρακάτω:

  • Αρέσει πολύ στα παιδιά
  • Εάν επιλέξεις σιρόπι αγαύης είναι πολύ καλή επιλογή για vegan