Αννελίνα Παπαπάνου

Κλινική Διαιτολόγος / Διατροφολόγος
MSc. Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο

Χημικός BSc.
Πανεπιστήμιο Πατρών


Είμαι η Αννελίνα Παπαπάνου, Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος και Χημικός, απόφοιτη του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου και του Χημικού της Πάτρας αντίστοιχα. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα.
Ασχολούμαι ενεργά με την διαχείριση κλινικών περιστατικών και της παχυσαρκίας, τη διαχείριση της συμπεριφοράς του ατόμου απέναντι στο φαγητό καθώς και με τις διατροφικές διαταραχές.


Πως ξεκίνησαν όλα…

Στην ηλικία των 18 μου χρόνων έφυγα από την Αθήνα και εγκαταστάθηκα στην Πάτρα για 4 χρόνια όπου και ολοκλήρωσα με επιτυχία τις σπουδές μου στο τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Πατρών. Η Χημεία ήταν και είναι ένας τομέας που με συναρπάζει και με μαγεύει, αφού αποτελεί βάση για ό,τι υπάρχει γύρω μας.

Στα 4 αυτά χρόνια, η αγάπη μου για την υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή μεγάλωνε όλο και περισσότερο. Διαπίστωσα ότι η ισορροπημένη διατροφή είναι τρόπος, αλλά και επιλογή ζωής. Από πολύ νωρίς ξεκίνησα να συνδυάζω τον κόσμο της χημείας με τον κόσμο της διατροφής και να διαβάζω επιστημονικά άρθρα για το πως η χημεία και η βιοχημεία συνδέονται με την διατροφή, το φαγητό αλλά και το συναίσθημά μας.
Όταν επέστρεψα στην Αθήνα, αποφάσισα να μετακομίσω για ένα διάστημα στον Καναδά ώστε να εργαστώ σαν χημικός. Ταυτόχρονα, ξεκίνησα να ασχολούμαι πιο ενεργά με την επιστήμη της διατροφολογίας πηγαίνοντας σε συνέδρια και διαβάζοντας την βιβλιογραφία που υπήρχε γύρω από την διατροφή.

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα το 2017, αποφάσισα να δώσω κατατακτήριες εξετάσεις στο τμήμα διαιτολογίας και διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου αποφοίτησα με επιτυχία το 2019. Ταυτόχρονα με τις προπτυχιακές μου σπουδές στο Χαροκόπειο ξεκίνησα το 2018 το μεταπτυχιακό μου πάνω στην Κλινική Διατροφή, το οποίο ολοκλήρωσα το 2020. Πιστεύω πάντα ότι η γνώση δεν έχει όρια και γι’ αυτόν τον λόγο επιδιώκω συνεχώς να εξελίσσομαι και να μελετάω. Επιπλέον, παρακολούθησα ένα εξάμηνο πρόγραμμα πάνω στην γυμναστική και στην ευεξία ώστε να μπορέσω να κατανοήσω ακόμη καλύτερα δύο αυτούς κόσμους, της διατροφής και της γυμναστικής, και πως αυτοί οι δύο κόσμοι συνδέονται.

Το 2021 απέκτησα την ειδίκευσή μου στις διατροφικές διαταραχές και απέκτησα το αντίστοιχο δίπλωμα “Master Practitioner in Eating Disorders and Obesity”, που πραγματοποιεί το κέντρο Ενημέρωσης και Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών (ΚΕΑΔΔ), σε συνεργασία με το National Center for Eating Disorders της Μ. Βρετανίας.
Από το 2019 εργάζομαι ως Διαιτολόγος – Διατροφολόγος. Το 2020 κατάφερα να ανοίξω το δικό μου διαιτολογικό γραφείο στη Νέα Σμύρνη, στον οποίο με πολύ αγάπη και μεράκι για την δουλειά μου υποδέχομαι τους διαιτώμενους μου. Πιστεύω ακράδαντα ότι ένας διαιτολόγος είναι αρωγός στην προσπάθεια του διαιτώμενου και έτσι και εγώ είμαι πάντα στο πλευρό του διαιτώμενου ώστε να αποκτήσει καλύτερες διατροφικές συνήθειες, τις οποίες θα τις διατηρήσει σε όλη του τη ζωή.