Τι μπορεί να φταίει και δεν χάνεις κιλά;

0
421

Έχεις προσπαθήσει πολλές φορές να χάσεις κιλά, αλλά κάτι πάντα σε κρατάει πίσω ή αναχετεί την προσπάθεια σου; Έχεις κάνει δίαιτες χωρίς κανένα αποτέλεσμα; Ίσως τότε να μην έχεις σκεφτεί τον πιο σημαντικό παράγοντα:

Την ψυχολογία σου και τον τρόπο που επιδρούν οι κοντινοί σου άνθρωποι σε αυτήν.

Οι κοντινοί σου άνθρωποι, δηλαδή αυτοί με τους οποίους περνάς τον πιο πολύ χρόνο, επηρεάζουν εσένα και τις επιλογές σου.

Φαντάσου γύρω σου ανθρώπους που σε σπρώχνουν προς το αποτέλεσμα που ονειρεύεσαι και έχεις θέσει σαν στόχο (είτε αυτός αφορά την εικόνα σου, είτε τις επαγγελματικές σου φιλοδοξίες). Σε ενθαρρύνουν, σε επικροτούν και σε θαυμάζουν.

Μετά σκέψου ανθρώπους που δρουν κατασταλτικά…η προσπάθεια που πρέπει να καταβάλεις στην περίπτωση αυτή είναι πολύ μεγαλύτερη. Δρουν σαν εμπόδια στον “αγώνα” που πας να αρχίσεις.

Τι ισχύει;

Στις ανθρώπινες σχέσεις υπάρχει αλληλεπίδραση.

Οι άνθρωποι που εμπιστεύεσαι και περνάς χρόνο μαζί τους είναι αυτοί που μπορούν να σε βοηθήσουν και να στηρίξουν την προσπάθεια σου.

Βέβαια αυτό από μόνο του δεν είναι αρκετό, καθώς χρειάζεται και την δική σου αποφασιστικότητα. Στον δρόμο της αλλαγής πρέπει να κοιτάξεις μέσα σου για να βρεις τα κίνητρα γιατί θες να αλλάξεις. Ξέχνα τους επιφανειακούς λόγους, του τύπου θέλω να είμαι αποδεκτός και να αρέσω στο αντίθετο φύλλο, και εστίασε στα πιο βαθιά αίτια. Ξεκινάς μόνος σου και έχεις συμμάχους στο πλευρό σου. Δεν χρειάζεται να τους παραμελήσεις αλλά χρειάζεται κάθε φορά που θα κάνεις ή θα αποφασίζεις να κάνεις ένα βήμα να σκέφτεσαι αν το κάνεις για εσένα ή για τους άλλους. Είμαστε οι επιλογές μας και ό,τι κάνουμε το κάνουμε για εμάς. Σκέψου το τέλος, αφού η αρχή έτσι και αλλιώς είναι πάντα δύσκολη. Το αποτέλεσμα θα σε ανταμείψει και ο αγώνας τελικά είναι δικός σου.

Φτιάξε το περιβάλλον γύρω σου και κινήσου με σιγουριά για τις επιλογές σου. Σκέψου τι είναι αυτό που θες, αυτό που σε γεμίζει και προχώρα.